Maatschappelijke investeringen

Op 16 mei 2013 heeft Else InvestMZ opgericht, een maatschappelijk investeringsfonds. Door participatie in InvestMZ (impact investeringen) richt Else zich op de initiatieven die de potentie hebben uit te groeien tot een sociale onderneming die maatschappelijk én financieel rendement zou kunnen behalen. Het gaat Else dan om het daadwerkelijk participeren in vernieuwende ideeën die bijdragen aan de noodzakelijke veranderingen in de zorg. InvestMZ investeert in start-ups  (in de startfase en vroege groeifase) die durfkapitaal nodig hebben.
Naast Else participeert ook Fonds Sluyterman van Loo in InvestMZ en zijn andere vermogensfondsen van harte welkom om te participeren in InvestMZ. Meer informatie klik hier. 

De meting van de maatschappelijke impact gebeurt door middel van de methodiek Social Return on Investment (SROI).

Maatschappelijk investeren is anders dan doneren

Doneren doen vermogensfondsen vanuit een rendement op het belegd kapitaal. Het belegde kapitaal wordt niet ingezet ten behoeve van de doelstelling van het fonds.

Maatschappelijk investeren doen vermogensfondsen met het kapitaal zelf. Het rendement (maatschappelijk én financieel) wordt niet behaald op de beurs maar door goed presterende ondernemingen  waarin is geïnvesteerd.

 

Investeren in Zelfstandigheid en Technologie (INZET)

St. Else is medio 2019 medeoprichter van INZET. Het INZET maatschappelijk investeringsfonds ondersteunt bedrijven die zorginnovaties aanbieden met een rechtstreekse, positieve impact op de levenskwaliteit van ouderen, langdurig zieken of mensen met een beperking, dan wel gericht zijn op preventie. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen gezondheids-, welzijns- en vermogensfondsen dat mede ondersteund wordt door zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Met financiering in aandelen, expertise en een sterk netwerk helpt INZET portefeuillebedrijven bij het optimaliseren van de innovatie, versterken van het businessmodel en maximaliseren van de positieve impact op het leven en de maatschappij. Lees meer op www.inzet.investments.

 

Naar boven