Maatschappelijke investeringen

Op 16 mei 2013 heeft Else InvestMZ opgericht, een maatschappelijk investeringsfonds. Door participatie in InvestMZ (impact investeringen) richt Else zich op de initiatieven die de potentie hebben uit te groeien tot een sociale onderneming die maatschappelijk én financieel rendement zou kunnen behalen. Het gaat Else dan om het daadwerkelijk participeren in vernieuwende ideeën die bijdragen aan de noodzakelijke veranderingen in de zorg. InvestMZ investeert in start-ups  (in de startfase en vroege groeifase) die durfkapitaal nodig hebben.
Naast Else participeert ook Fonds Sluyterman van Loo in InvestMZ en zijn andere vermogensfondsen van harte welkom om te participeren in InvestMZ. Meer informatie hierover klik hier. 

De meting van de maatschappelijke impact gebeurt door middel van de methodiek Social Return on Investment (SROI).

Maatschappelijk investeren is anders dan doneren

Doneren doen vermogensfondsen vanuit een rendement op het belegd kapitaal. Het belegde kapitaal wordt niet ingezet ten behoeve van de doelstelling van het fonds.

Maatschappelijk investeren doen vermogensfondsen met het kapitaal zelf. Het rendement (maatschappelijk én financieel) wordt niet behaald op de beurs maar door goed presterende ondernemingen  waarin is geïnvesteerd.

Heeft u een goed uitgewerkt idee/prototype/service maar ontbreekt het aan (voldoende) financiële middelen om dit te ontwikkelen, kijk dan voor meer informatie op InvestMZ.

Naar boven